De beste stemming

Als pianostemmer zet ik al mijn kennis en kunde in om tot een zo mooi mogelijk resultaat te komen bij het stemmen van uw instrument. Dat noem ik ‘bezield’ stemmen. Is uw instrument al lang niet meer gestemd? Dan kost het stemmen soms meer tijd. De stemming is dan ook minder stabiel. Hoe regelmatiger u uw piano of vleugel laat stemmen, hoe mooier hij gaat klinken. Een standaard stemming (1,5 uur) kost E 65,- all in. Ik ben lid van beroepsvereniging VvPN.

440 Hz
Ik streef er naar om ook oude piano’s te stemmen op de standaard van 440 Hz. Dat betekent dat de drie snaren van de 4e A-toets van de piano trillen op een frequentie van 440 Hz. Soms staan (oude) piano’s zo veel lager gestemd (cq ontstemd) dat de verhoging naar 440 Hz extra tijd kost. Een piano of vleugel die niet op de standaard van 440 Hz ‘staat’ is minder waard. Bovendien zijn er veel pianoleraren die bij hun pedagogiek dvd’s, cd’s of internet gebruiken. Om daar mee te kunnen oefenen, moet de piano op 440 Hz staan.

Klankkunstenaar
Mijn hart ligt bij het zoeken naar de mooiste klankkleur voor uw instrument. Daar moet ik soms wat technische kunsten voor uit de kast halen. Ik ben daarom niet alleen pianostemmer, maar ook pianotechnicus. En als intoneer-specialist ben ik ook een beetje een klankkunstenaar.

[Contact]

Klankwerkplaats Pianoservice
drs. Sander Bisscheroux
Dopplerdomein 16-SOUTERRAIN
Maastricht (op afspraak)
06-18118800
klankwerkplaats@gmail.com

[Tarieven]

Een standaard stemming (1,5 uur) kost € 65,- all in.
KvK 63877716
Klankwerkplaats Pianoservice Maastricht
Laat uw piano klinken